Cao onderhandelingen

In de nieuwsbrief van week 11 kondigden we een enquête aan om van jullie te horen waar het tijdens de komende cao-onderhandelingen over moet gaan. Deze enquête sturen we voorlopig niet uit. Begin maart kreeg het coronavirus Nederland in zijn greep. Dit heeft veel effect gehad op IKEA, de medewerkers en op onze werkzaamheden. Vanaf dat moment hebben de ontwikkelingen zich in rap tempo opgevolgd. Dit heeft naar alle waarschijnlijkheid ook effect op de onderhandelingen. We weten op dit moment nog niet wat het vervolg gaat zijn. Zodra er meer duidelijk is horen jullie dit.

 

Duurzame inzetbaarheid

In september 2019 zijn we van start gegaan met de Taskforce Duurzame Inzetbaarheid. Het doel van de taskforce is om over de onderwerpen ‘gezond en duurzaam roosteren’ en ‘werkbalans’ een advies te geven aan de cao partijen. Ondanks de corona crisis wordt er gekeken op welke wijze er met de werkgroep kan worden doorgegaan.

Op 15 april staat er een nieuwe meeting gepland. We hopen dat we daarna meer kunnen zeggen over de voortgang.

 

Maandelijkse uitbetaling vakantietoeslag

De W.I.M. heeft in de huidige cao geregeld dat je de vakantietoeslag maandelijks kunt laten uitbetalen. In plaats van in één keer in mei, ontvang je dan iedere maand een deel van je vakantiegeld. Wil je de jaarlijkse betaling veranderen in een maandelijkse betaling? Regel het vóór 1 mei. Tot die datum kun je een aanvraag indienen. 

Vul het formulier maandbetaling vakantiegeld in en lever deze in bij de afdeling People & Culture van je store. De eerste maandbetaling is dan in juni 2020, samen met je loon.

 

Voorstellen nieuw bestuurslid – Eva Fischer

Eva is een aantal maanden lid van de W.I.M. en nadat zij een gesprek had met een collega over de W.I.M. als organisatie, heeft ze besloten zich aan te melden als bestuurslid. Eva werkt bijna 8 jaar bij IKEA Heerlen en is Communicatie & Interieur Manager op de afdeling Com&In. Eva woont in het prachtige Limburg, omringd door mooie bossen en weilanden. In haar vrije tijd is ze graag buiten en geniet ze van de prachtige natuur. Het liefst door een avontuurlijke wandeltocht of op de yoga mat!

Eva haar motivatie om als W.I.M bestuurslid aan te schuiven: “Ik sta voor gelijkwaardigheid en vind het belangrijk om hier samen de balans in te vinden. Co-worker, TM’er of MT-lid, dat maakt niks uit, we zijn allemaal mens en medewerker van IKEA. Als bestuurslid wil ik de cultuur en waarden van dit mooie bedrijf, IKEA, nog meer uitdragen.”

Eva hoopt met jullie in contact te komen en goede gesprekken te voeren. Zo wil ze haar rol binnen de W.I.M. onder de knie krijgen en IKEA als organisatie nog beter leren kennen.

 

W.I.M.-voorzitter

In de afgelopen vergadering zijn er verkiezingen geweest voor de positie van voorzitter. Simone is unaniem herkozen als voorzitter van de W.I.M. voor een periode van 3 jaar.