Winkels dicht en hoe nu verder

 

Overleg en bereikbaarheid

De W.I.M. overlegt dagelijks met IKEA, de FNV en de OR. Dat is fijn – de ontwikkelingen gaan snel en roepen steeds nieuwe vragen op. Ver vooruit kijken is lastig. Door iedere dag te overleggen houden we de vinger aan de pols en hopen we tot passende oplossingen te komen.

De bestuursleden van de W.I.M. werken grotendeels vanuit huis. Daar staan we voor jullie klaar en zijn we te bereiken via e-mail of telefoon.

Winkels dicht, medewerkers blijven aan het werk

Sinds vorige week zijn de winkels van IKEA gesloten voor de klant. Het is een hele opluchting dat de klanten niet meer in de winkel lopen. De gezondheid van de medewerkers stond namelijk steeds meer onder druk. Aan alle gezonde medewerkers wordt gevraagd volgens rooster te komen werken. Hoe lang dit zo duurt, is natuurlijk onbekend.

Gelukkig is de sfeer op de werkvloer goed en is er zorg en aandacht voor elkaar. Laten we dat vooral zo houden!

Roostering

Volgens de cao is IKEA verplicht de roosters vier weken vooraf klaar te hebben. Dat is nu lastig. De reden hiervoor is dat de omstandigheden door het coronavirus bijna dagelijks veranderen. Daardoor moet de behoefte en roostering aangepast worden op de situatie, zoals die werkelijk is. Hierom is besloten om de roosters voor week 17 nog niet uit te geven. Deze week hebben we overleg met IKEA over hoe wij in deze crisissituatie met roostering omgaan. Zodra er meer informatie is laten wij dit jullie weten.

Zorgplicht

De W.I.M. ziet dat IKEA er alles aan doet om aan haar zorgplicht te voldoen. Dat geldt zeker voor de mensen die in de kwetsbare groep vallen. Waar nodig neemt IKEA extra maatregelen om hun gezondheid te beschermen.