Werkdruk en pensioenuitleg

 

Werkdruk

Training werkdruk
Over twee weken gaat het W.I.M.-bestuur twee dagen op cursus. Dan gaan we aan de slag met teambuilding en volgen we de training ‘van werkdruk naar balans’. We gaan kijken of deze training ook geschikt is voor onze leden. Dan bieden we die later dit jaar op verschillende locaties in het land aan.
Want de werkdruk ligt hoog. IKEA vraagt veel van de medewerkers. Geregeld zijn er aanbiedingen voor de klanten (zoals de Paxactie) waarbij de omzet meer dan verdubbelt. De medewerkers lopen in die actieweken op hun tenen om alles zo snel mogelijk bij de klant af te leveren. Dat geldt niet alleen voor sales, maar ook voor de ondersteunende afdelingen zoals customer relations en logistiek. De verlaging van de transportprijzen maakt dat klanten vaker kiezen voor levering aan huis. Ook dat zorgt voor extra werk.
De W.I.M. blijft zich inzetten voor het verlagen van de werkdruk. Dit doen we door het opstellen van goede randvoorwaarden voor de pilot Springerspool, maar daarnaast door alle signalen die we krijgen te bespreken met IKEA en erop aan te dringen dat zaken moeten veranderen.

 

Pensioenuitleg

In mei komt Angénis van den Clooster naar een vergadering van de W.I.M.
Angénis vertegenwoordigt de W.I.M. in het bestuur van het STiP pensioenfonds. In de vergadering praat zij ons bij over het pensioen en wat er binnenkort in kan veranderen. Belangrijke zaken over dit ontwerp delen we uiteraard ook met jullie via deze nieuwsbrief.