Cao onderhandelingen

Op dinsdag 3 en donderdag 5 oktober gingen de W.I.M., IKEA en FNV weer met elkaar in gesprek over de nieuwe cao. We hebben stevige, maar goede gesprekken met elkaar gevoerd over de onderwerpen die voor jullie belangrijk zijn. We hebben gesproken over:

  • Loon, wat vinden we nu een goede loonsverhoging? Wat past bij de stijgende kosten voor levensonderhoud en de inzet en flexibiliteit die jullie elke dag weer geven?
  • Pensioen, hoe gaan we om met de nieuwe pensioenregeling en welke afspraken maken we in de tussentijd?
  • Waardering, we hebben IKEA de boodschap gegeven dat waardering en ‘gezien (en gehoord) worden’ voor jullie erg belangrijk is!
  • Gezondheid, hoe kunnen we er samen voor zorgen dat alle medewerkers bij IKEA gezond tot aan hun pensioenleeftijd kunnen werken?
  • Roosteren en beschikbaarheid, hoe zorgen we voor een goede balans tussen werk-privé en een gezond rooster?
  • Loopbaan en ontwikkeling, wat zijn de mogelijkheden om binnen IKEA door te groeien en hoe kunnen medewerkers zien wat hiervoor nodig is?

Hoe nu verder?
Op woensdag 1 november gaan we verder met de onderhandelingen.

 

Voorstellen nieuwe bestuursleden

Op 1 september zijn Hidde Korenstra en Iris Djorai toegetreden tot het W.I.M. bestuur. Hieronder stellen zij zich kort aan jullie voor:

Iris Djorai – Bestuurslid IKEA Haarlem

Ik ben Iris (Niharoennisa) Djorai, vulploeg medewerker logistiek. Met veel plezier stel ik me voor vanwege mijn aantreden bij de W.I.M. Mijn profiel onderbouw ik graag met de volgende zinnen: Ik zeg wat ik doe, doe wat ik zeg en als ik het niet gedaan krijg dan zeg ik dat ook.
De W.I.M. zet zich in voor o.a. bemiddelingen en de CAO. De W.I.M. wil een goede CAO inrichten voor alle medewerkers. Let op alle medewerkers, want bij IKEA hebben we elkaar nodig om het werk gedaan te krijgen. We hebben elkaar nodig om het plezier erin te houden, maar ook om elkaar te helpen en uit te spreken wat er beter kan. En precies dat laatste is wat we nodig hebben om samen te groeien en voor elkaar te zorgen. Laten we de handen ineen slaan en zoek me op, dan vertel ik je graag waarom het zo belangrijk is om de werknemersvereniging te laten groeien door je bij ons aan te sluiten. Vooral de saamhorigheid is waar ik naar op zoek ben.
Ik reik mijn hand uit, pak je het vast en wil je meedoen?

Hidde Korenstra – Bestuurslid IKEA Barendrecht

Na een half jaar ambassadeur voor de vestiging Delft te zijn geweest wilde ik meer betekenen voor onze leden. Dit kon als bestuurder voor de vestiging Barendrecht. Alhoewel ik zelf bij IKEA Delft werk ga ik mijn uiterste best doen het aanspreekpunt te zijn voor onze leden in Barendrecht, ik zal regelmatig in de vestiging aanwezig zijn om onze leden te ontmoeten en een luisterend oor te bieden.  Werk je bij IKEA Barendrecht en loop je ergens tegenaan of heb je een vraag, dan kan je mij ook bereiken via de mail op hidde@wiminfo.nl of via whatsapp/telefoon op 06-50157587.

 

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Op woensdag 29 november 2023 van 19.30 – 21.30 is de Algemene Ledenvergadering van de W.I.M. Het is een online vergadering. Tijdens deze vergadering kijken we terug op vorig jaar en vertellen we over de ontwikkelingen in het komende jaar. Ook kijken we naar de situatie bij IKEA. Wat speelt en leeft er onder de medewerkers bij IKEA, wat vinden jullie van de cao en wat kan er beter? Heb je zelf een onderwerp dat je graag met ons wilt bespreken? Laat het ons dan weten via jamie@wiminfo.nl
Wil je bij de vergadering zijn, meld je dan voor 10 november aan via jamie@wiminfo.nl.

Teruggave vakbondscontributie

Een deel van je contributie kun je terugkrijgen via IKEA. Dat gaat door de contributiekosten te verrekenen met je bruto loon. Dit geldt voor alle betaalde W.I.M. leden. Of je nu vanaf januari lid bent of pas later dit jaar lid bent geworden. Je moet dit zelf regelen.

Voorheen kon je via de W.I.M. automatisch een deel van je contributie terugvragen. Helaas kan dat dit jaar niet. Je kunt dit jaar alleen een aanvraag voor de teruggave indienen bij de P&C afdeling van je vestiging. Vul het formulier ‘Teruggave vakbondscontributie 2022-2023’ in en lever deze in bij de afdeling P&C. Je vind dit formulier op onze website. Neem ook de factuur van ClubCollect of een kopie van je bankafschrift mee.

Let op: als je niet doet, krijg je geen geld terug. Loop de teruggave niet mis. Vul de aanvraag voor de teruggave vakbondscontributie in vóór 1 december 2023. Heb je vragen? Stuur een e-mail naar info@wiminfo.nl