Transformatie IKEA

 

W.I.M. op de bres voor gedupeerden transformatie
Je hebt het vast gehoord of gelezen in de media of op IKEA Inside. IKEA gaat veranderen en dat heeft gevolgen voor de werkgelegenheid. IKEA verwacht dat er de komende twee jaar 50 nieuwe banen bijkomen en dat 120 huidige banen verdwijnen. In Nederland zijn het vooral collega’s in kantoorfuncties die hun baan kwijt raken. Werk je op kantoor en heb je vragen over (het verlies van) je baan, neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Dat geldt natuurlijk voor iedereen die getroffen wordt door deze transformatie. Wij zitten er bovenop om alles in zo goed mogelijke banen te leiden.

 

Ondertussen staan ook de cao-onderhandelingen en het verlagen van de werkdruk op de agenda. De beste arbeidsomstandigheden in iedere situatie, voor het welzijn van alle medewerkers is en blijft ons visie. Die laten we natuurlijk niet los! We hopen snel samen te komen met IKEA en FNV Handel om nieuwe stappen te zetten in de onderhandelingen.

Uitbetaling onregelmatigheidstoeslag

 

Uitbetaling onregelmatigheidstoeslag in februari
Volgens een uitspraak van het Europese Hof van Justitie hebben alle medewerkers in Nederland recht op doorbetaling van toeslagen tijdens vakantie- en ziekteverlof.

De toeslagen over vakantieverlof over de laatste vijf jaar worden met de salarisbetaling van februari 2019 aan jullie uitbetaald. De persoonlijke berekening wordt eind januari per brief naar je opgestuurd.

 

De W.I.M., FNV Handel en IKEA zijn het helaas niet eens over de berekening van de toeslagen over ziekteverlof. Daarom hebben IKEA, FNV Handel en W.I.M. samen besloten om de uitleg van de cao in combinatie met de wetgeving en de rechtspraak aan een kantonrechter voor te leggen.
De uitbetaling van toeslag tijdens ziekte vindt daarom op een later moment plaats.

 

Ben je in de afgelopen 5 jaar (langdurig) ziek geweest en heb je daardoor toeslagen gemist? Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor de uitspraak van de rechter en het moment van uitbetaling.
ORT uitbetaling in de toekomst
Ook in de toekomst heeft iedere medewerker die op toeslaguren werk recht op nabetaling van de onregelmatigheidstoeslag. Met ingang van FY19 ontvang je na afloop van ieder Financial Year (FY) een nabetaling van de toeslagen over vakantieverlof en ziekte.

Zie hier de gezamenlijke communicatie over de uitbetaling van de onregelmatigheidstoeslag.