ORT bij ziekte – vervolg

 

Procedure verder zonder FNV Handel

 

Zoals we al eerder vertelden, zijn de W.I.M., FNV Handel en IKEA het niet eens over de berekening van de ORT over ziekteverlof. Daarom zijn we vorig jaar naar de rechter gestapt met de vraag hierover een uitspraak te doen.

Dit heet een Artikel 96 Rv procedure.

We zijn nu maanden verder en de procedure is nog steeds niet gestart. De advocaten van de W.I.M., IKEA en FNV Handel zijn in eerste instantie tot een gezamenlijke vraagstelling gekomen. FNV Handel zei later het oneens te zijn met deze vraagstelling. Ook bleef FNV Handel vragen toevoegen die niets met het proces te maken hebben. De W.I.M. vindt dat FNV Handel het proces tegenwerkt. Hierdoor moeten de medewerkers langer dan nodig op een uitspraak wachten. Deze week zei FNV Handel dat ze niet meer meedoet aan de gezamenlijke procedure.

De W.I.M. heeft IKEA gezegd door te willen gaan met de procedure. We begrijpen heel goed dat medewerkers wachten op uitsluitsel. Dat willen we zo snel mogelijk kunnen bieden. Daarom zetten we extra vaart achter de procedure. We verwachten na de zomer een uitspraak van de rechter. Iedereen heeft nu lang genoeg gewacht!