Vertraging uitspraak ORT


22 oktober was de zitting bij de kantonrechter over ORT bij ziekteverlof. Binnen 6 weken zou er een uitspraak volgen, maar helaas is dat met een week vertraagd. We verwachten de uitspraak nu op dinsdag 10 december. Als de uitspraak binnen is, laten we jullie dat zo snel mogelijk weten. 

  

 Oproep: denk mee over duurzame inzetbaarheid

 

In de cao is afgesproken dat er een taskforce komt voor duurzame inzetbaarheid. De W.I.M. is hierover met IKEA en de OR in gesprek om te kijken hoe we dit het beste kunnen regelen. 

We zoeken nu experts en IKEA-medewerkers die willen meedenken over de onderwerpen roostering en lichamelijke & mentale belasting. Ben jij degene die we zoeken? Lijkt het je interessant om over 1 van deze onderwerpen mee te praten en heb je tussen januari en mei vier tot acht uur per maand tijd? Stuur dan een mail naar info@wiminfo.nl. 

 

Wist je dat…

 

  • je bezwaar kunt maken als je het oneens bent met het proces van jouw beoordelingscyclus. Ben je het niet eens met het proces, meld het dan eerst bij de manager van je leidinggevende en bij P&C. Kom je er met hen niet uit? Dan kun je terecht bij een officiële bezwaarcommissie. Let op, deze commissie gaat alleen over het proces, niet over de inhoud. Meer informatie over de bezwaarprocedure kun je vinden op www.ico-worker.com
  • je misschien recht hebt op urenuitbreiding wanneer je langer dan 3 maanden structureel meer uren werkt dan je contracturen. IKEA kan de urenuitbreiding alleen weigeren als duidelijk is dat de extra uren van tijdelijke aard waren. Dit is een wettelijke regeling.