OR en Pensioen

 

Overleg met de ondernemingsraad


Afgelopen dinsdag was er periodiek overleg tussen de W.I.M., FNV en de ondernemingsraad. We spraken onder andere over de transformatie binnen IKEA, over de werkdruk en het ziekteverzuim en over de cao. De W.I.M. vindt een goede band met de OR belangrijk. Zeker met alle veranderingen door de transformatie is het goed om samen te kijken wat het beste is voor de medewerkers

 

Pensioen

Angénis van den Clooster, onze vertegenwoordigster in het bestuur van het STIP pensioenfonds, gaf de W.I.M. op 28 mei een presentatie. Het ging natuurlijk over de pensioenen, wat er binnenkort staat te veranderen en over het beleid van STIP. Ook testte Angénis onze kennis op het gebied van pensioen. Dat was erg leerzaam.

 

Daarnaast sprak de W.I.M. met Chris en Stefan van Santen van Gezond naar Pensioen. We hadden het onder andere over de generatieregeling. Dit is een maatwerkregeling waarbij medewerkers minder kunnen werken met behoud van een goed salaris. De W.I.M. is hier enthousiast over.

In onze gesprekken met IKEA komt dit zeker aan bod.

 

 

Vertrek Bente Nijland uit W.I.M. bestuur

Bente Nijland is na zes actieve jaren gestopt met haar werkzaamheden bij de W.I.M. Ze begon in juni 2013 als bestuurslid en heeft in de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan marketing & communicatie voor de W.I.M. Daarnaast heeft Bente als bemiddelaar vele collega’s geholpen.

Wij zullen de actieve inbreng van Bente missen en wensen haar veel geluk met haar loopbaan bij IKEA.