Een bewogen W.I.M.-jaar!

Terugblik afgelopen W.I.M.-jaar

We hebben een bewogen W.I.M.-jaar achter de rug. Begin 2018 kwam het bestuur terug op sterkte met drie nieuwe leden: Jamie de Boer als nieuwe ambtelijk secretaris, Jan van Steijn als oude bekende en vertrouwd bestuurslid vanuit Haarlem en Gunter de Schepper als aanwinst vanuit de vestiging Utrecht. Gunter is nu al geschoold tot W.I.M.-bemiddelaar.

Ook ons ledenaantal is gegroeid. We waren dit jaar goed zichtbaar door de tweemaandelijkse W.I.M.-weken waarin we een hele week op bezoek gingen in twee verschillende vestigingen. De cao-onderhandelingen waren dit jaar teleurstellend. De ene week leken we er uit te komen, de andere week was er weinig toenadering.

Inmiddels liggen de onderhandelingen al een aantal maanden stil. Maar de W.I.M. zit niet stil! We proberen IKEA er op allerlei manieren van te overtuigen dat er iets moet worden gedaan aan de werkdruk. En dat de voorgestelde toeslagenverlaging en het loonbod ver weg staan van onze onderhandelruimte.

Sociaal plan

Op de valreep van 2018 hebben we deze week een mooi sociaal plan kunnen afspreken. Dit principeakkoord sturen we dinsdag 8 januari naar jullie toe. Tot vrijdag 18 januari hebben alle leden de tijd om hierover te stemmen.

Op woensdag 16 januari is de W.I.M. van 11:00 tot 13:00 uur op het Service Office in Amsterdam om eventuele vragen te beantwoorden.

Vooruitblik

We zijn blij dat je in februari 2019 de gemiste toeslagen over je vakantieverlof krijgt uitbetaald. Wat betreft de onderhandelingen willen we natuurlijk weer snel in gesprek met IKEA en FNV Handel. Om zo eindelijk tot resultaat te komen met een principeakkoord dat recht doet aan de inzet van alle 5.500 IKEA-medewerkers.

Namens alle bestuursleden hele fijne dagen en een gelukkig 2019!

Namens het W.I.M.-bestuur,
Simone Beer, voorzitter

Werknemersvereniging IKEA Medewerkers