Verlenging lockdown – IKEA blijft dicht

De huidige lockdown duurt zeker tot 9 februari. Tot die tijd blijven natuurlijk ook de winkels van IKEA dicht. We begrijpen dat dit veel onzekerheden met zich meebrengt.

De bonden hebben wekelijks overleg met IKEA over de gevolgen van de lockdown. Afgelopen woensdag hebben we in het overleg gesproken over de huidige stand van zaken in de winkels.

Allereerst zijn we bijgepraat door Jeroen ter Heerdt (service fulfilment operations manager IKEA) over blue bag delivery. Hem hebben we vragen kunnen stellen over de regels en richtlijnen bij het bezorgen van de IKEA producten en over veiligheid van de medewerkers bij het transport.

Vervolgens was Rob van den Broek (cluster facility management manager)  aanwezig om ons wat te vertellen over het klimaat in de stores. We hebben signalen van leden ontvangen dat de temperatuur in de winkels af en toe te laag is om prettig te werken. Rob heeft aangegeven dat de temperatuur nog steeds goed te reguleren valt. Mocht je problemen ondervinden meld je bij TD. Zij kunnen dit vervolgens oppakken.

Ten slotte heeft Maurice Lammertz (country P&C manager) ons bijgepraat over planning en betaling tijdens de verlengde lockdown. Roosters kunnen volgens cao worden aangepast. Medewerkers kunnen hierdoor minder dan hun contracturen worden ingepland. Ook passen vestigingen de openingstijden aan. Dit kan financiële gevolgen hebben. Heb je vragen over de salarisdoorbetaling, over plus of min flexuren of het opnemen van vakantiedagen? Ga dan naar de P&C-afdeling van je vestiging.

Voor vragen rondom de cao of het naleven van de Covid-maatregelen kun je contact opnemen met de W.I.M.: info@wiminfo.nl of een appje naar 06-31745753. E-mail of app ons ook als je er niet uitkomt met je leidinggevende of de P&C-afdeling.

 

Online vestigingsdag

Afgelopen dinsdag hadden we een online vestigingsdag. Al onze bestuursleden waren via Google Meet beschikbaar voor vragen. Zo kunnen we, ondanks de thuiswerkmaatregelen, wel met jullie in contact te blijven. Wil je ons iets vragen of ergens over van gedachten wisselen? Stuur een e-mail naar info@wiminfo.nl of een appje naar 06-31745753.