Verkiezingen vicevoorzitter en penningmeester

Deze week namen we afscheid van Simone Beer. Per 1 april heeft Simone IKEA en de W.I.M. verlaten. De afgelopen vier jaar was zij voorzitter van de W.I.M. Dick Wolbers is met ingang van 1 april onze nieuwe voorzitter. Zijn ‘oude’ functie van vicevoorzitter kwam toen vrij. Tijdens onze vergadering van dinsdag 30 maart kozen we daarom een nieuwe vicevoorzitter: Gunter de Schepper. Ook heeft het bestuur Patrick van Dongen herkozen als penningmeester.

Grote respons W.I.M. tevredenheidsonderzoek

Begin maart startte de W.I.M. een tevredenheidsonderzoek onder haar leden. We waren nieuwsgierig naar jouw mening over verschillende onderdelen binnen onze organisatie. Nu de enquête gesloten is, kijken wij met trots terug. Wat een fantastische respons gaven jullie! Enorm veel dank aan iedereen die de moeite nam om de enquête in te vullen. Met jullie bijdragen kunnen we onze dienstverlening en organisatie verbeteren.
We laten jullie zo snel mogelijk weten wat de resultaten van het onderzoek zijn.

Als extraatje kon je met het invullen van de enquête kans maken op een cadeaukaart van 25 euro. Deze cadeaukaart is gewonnen door Henk Costerus van het Service Office. Van harte gefeliciteerd!

 

Periodiek overleg IKEA, W.I.M. en FNV

Op vrijdag 2 april was er periodiek overleg tussen de bonden en IKEA. We hebben onder andere gesproken over de heropening van de winkel voor klanten. In onze vorige nieuwsbrief vroeger we naar jullie ervaringen omtrent de winkelheropening. Deze signalen hebben we gedeeld met IKEA.

De W.I.M. heeft ook aangegeven dat er op dit moment weinig structuur zit in het opleveren van de roosters. Roosters worden vaak (te) laat opgeleverd of worden last-minute nog gewijzigd zonder overleg. IKEA neemt deze signalen mee en gaat dit verder onderzoeken.

We spraken ook over flexuren en reïntegratie tijdens corona. We vinden dat medewerkers in een reïntegratie proces de juiste begeleiding moeten krijgen. IKEA onderstreept dit belang en vertrouwt op het beleid dat IKEA hanteert.

Cao onderhandelingen
Ook hebben we kort gesproken over de cao onderhandelingen. Hoe zien we het aankomende proces, wanneer starten we en wat vinden we belangrijk? In de volgende nieuwsbrief gaan we hier wat verder op in.