Gesprek ORT bij ziekte

Dinsdag 28 september spraken W.I.M., FNV en IKEA over de ORT bij ziekteverlof. In 2019 zijn de W.I.M. en IKEA naar de rechter gestapt, omdat er onduidelijkheid was over het uitbetalen van ORT bij ziekte. De rechtszaak ging om het volgende: wettelijk moet de werkgever bij ziekte 70% van het maandsalaris betalen. IKEA betaalt 100%. In deze 100% zit volgens IKEA ook het deel van de ORT. De rechter oordeelde dat ORT niet valt onder het maandsalaris en daarmee is IKEA in het gelijk gesteld.

Volgens de W.I.M. leidt de uitspraak van de rechter tot ongelijkheid. In de praktijk betekent dit namelijk dat een medewerker die veel in de ORT werkt een groter inkomensverlies heeft bij ziekte dan een medewerker die niet of nauwelijks in de ORT werkt.

Afgelopen dinsdag hebben we IKEA hier opnieuw op gewezen. Ze gaan dit onderwerp intern bespreken. We gaan zo snel mogelijk weer met elkaar praten om tot een goede oplossing te komen.

Korte poll nachtwerk

Tijdens de eerste cao onderhandeldag op 1 september heeft IKEA aangegeven dat zij werken in de nacht mogelijk willen maken. De reden hiervoor is de enorme groei in online bestellingen. Winkels moeten, naast het ontvangen van klanten, steeds meer orders verzamelen en verwerken. Winkels krijgen een meer hybride functie.

Op dit moment lopen er twee stromen door elkaar heen en dit werkt niet altijd prettig. De juiste hulpmiddelen voor het orderpicken kunnen niet altijd ingezet worden, omdat er tijdens het orderpicken ook klanten in de winkel rondlopen. Hierdoor loopt de werkdruk op en worden orders vertraagt. IKEA is van mening dat dit op te lossen is door ook in de nacht tussen 01.30 – 05.00 te werken.

Hoe denken jullie over nachtwerk? Vul de poll in en deel je mening met ons! Invullen duurt slechts 2 minuten.

Reminder (teruggave) contributie W.I.M.

Vorige week kreeg je via Club Collect ons betaalverzoek voor de contributiebetaling voor het komende jaar. Heb je geen betaalverzoek ontvangen? Kijk of het in de map met ongewenste e-mails terecht is gekomen of stuur een e-mail naar info@wiminfo.nl

Teruggave contributie door IKEA
Een deel van je contributie kun je terugkrijgen via IKEA. Dat gaat door de contributiekosten te verrekenen met je bruto loon. Dit geldt voor alle W.I.M. leden. Of je nu vanaf januari lid bent of pas later dit jaar lid bent geworden.
Je moet dit zelf regelen. Dat kan op twee manieren:

1. De W.I.M. kan automatisch een aanvraag voor je indienen. Klik op de link en vul je naam, vestiging en personeelsnummer in. Deze gegevens sturen wij naar IKEA, zodat jij via je loon een deel van je contributie terug krijgt.

Ja, ik wil automatisch een deel van mijn contributie terug.

2. Doe je de aanvraag liever zelf? Vul het formulier in en lever deze in bij de afdeling P&C van jouw vestiging. Stuur ook met de factuur van ClubCollect mee.

Klik hier om het formulier te downloaden.

Let op: als je niets doet, krijg je geen geld terug. Loop de teruggave niet mis en regel het vandaag nog! Heb je vragen? Stuur een e-mail naar info@wiminfo.nl

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Op woensdag 24 november is de algemene ledenvergadering van de W.I.M. Tussen 10.00 – 12.00 kijken we terug op het vorige jaar, presenteren we het financiële jaarplan van afgelopen jaar, stellen we onze nieuwe bestuurslid voor en kijken we vooruit naar het komende jaar. Aansluitend lunchen we samen. De locatie van de ALV is Van der Valk Hotel de Witte Bergen te Hilversum.
Lijkt het je leuk om deze vergadering bij te wonen? Meld je dan voor 10 november aan via jamie@wiminfo.nl.