30-jarig bestaan W.I.M.

Op 4 juni 2022 bestaat de W.I.M. 30 jaar. Reden voor een feestje! Dit jaar besteden we volop aandacht aan ons 30-jarig bestaan. In week 22, 23 en 25 touren we langs alle winkels en vieren we samen met jullie ons 30-jarig bestaan. Uiteraard horen hier cadeautjes en wat lekkers bij.

Maar je kunt in 2022 natuurlijk meer van ons verwachten:

  • terugkijken naar hoe de W.I.M. in de loop van de tijd is veranderd
  • en vooruitkijken naar wat we de komende jaren willen bereiken
  • en hopelijk in 2022 veel winkelbezoeken

In de komende nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van alle activiteiten rondom het 30-jarig bestaan van de W.I.M. Hou deze dus goed in de gaten!

 

Winkels weer open

Vanaf maandag 17 januari mogen alle winkels weer open voor de klanten. Daar keken we naar uit. Zo kan iedereen zijn of haar eigen werk weer doen – en daar zijn we goed in! Langzaam keren we terug naar de normale situatie.

De voorbije 2 maanden spraken de W.I.M. en IKEA veel over de ontwikkelingen rondom corona. Het liep namelijk niet altijd lekker met roosters die steeds aangepast werden, wisselende openingstijden van de winkels en medewerkers die zich niet veilig voelden op hun werkplek. Steeds opnieuw gaven we deze signalen door in onze gesprekken met IKEA. Dit leidde onder andere tot extra afspraken over de winkelsluiting op Tweede Kerstdag. Ook spraken we met individuele winkels over het tussentijds aanpassen van de roosters.

Dank voor het delen van je zorgen en vragen! Ook nu de winkels weer open zijn, doen we de oproep: uit je zorgen, stel je vragen, laat het ons weten als het niet goed of veilig voelt op je werkplek. Jullie input is broodnodig. Zo hebben wij concrete situaties om te praten met IKEA en kunnen we samen voor goede werkomstandigheden blijven zorgen.

 

Teruggave vakbondscontributie

In september, oktober en november 2021 kon je via de W.I.M. je teruggave voor de vakbondscontributie aanvragen. Helaas is dat niet bij iedereen goed gegaan. Verschillende leden hebben geen geld ontvangen omdat de teruggave niet was verwerkt. We willen dat snel oplossen. Heb je de teruggave nog niet ontvangen? Hou dan je loonstrook goed in de gaten. Met de salarisbetaling van januari of februari moet de teruggave wel zichtbaar zijn. Is dit niet het geval, stuur dan een berichtje aan jamie@wiminfo.nl.

 

Nieuwe ambassadeur in Groningen

Op 1 februari 2022 start Caroline Heijman als ambassadeur voor de W.I.M. Caroline werkt al lange tijd in de vestiging Groningen en heeft veel ervaring op het gebied van arbeidsvoorwaarden. We zijn erg blij dat Caroline ons komt versterken als ambassadeur.

Als ambassadeur is Caroline onze ogen en oren in de vestiging. Ze biedt onze leden en toekomstige leden een luisterend oor. Heb je vragen of zorgen, dan kun je bij haar terecht.
We zijn voor meerdere vestigingen op zoek naar ambassadeurs/vestigingsvertegenwoordigers. Heb je affiniteit met arbeidsvoorwaarden, een groot gevoel voor rechtvaardigheid en wil je opkomen voor jouw collega’s? Stuur dan een motivatiebrief naar info@wiminfo.nl