Sociaal plan

Begin februari stuurden we jullie een oproep om te stemmen voor het nieuwe sociaal plan van IKEA. Dit sociaal plan loopt van 1 januari 2022 t/m 31 december 2024 en geldt voor alle reorganisaties in deze periode. Stemmen kon tot 16 februari 17.00 uur.

Veel van jullie hebben gestemd. Ruim 85% van de stemmers zei ‘ja’ tegen het sociaal plan. We zijn blij met dit resultaat en bedanken iedereen voor het stemmen!

Niet iedereen was blij met het sociaal plan. De komende twee weken bekijken we alle reacties en opmerkingen. In de volgende nieuwsbrief komen we hierop terug.

 

Periodiek overleg IKEA

Dinsdag 8 februari was er periodiek overleg met IKEA. Dat was voor het eerst sinds lange tijd. Tijdens het periodiek overleg praten de sociale partners over alles wat er speelt. En over zaken die bij de cao-onderhandelingen aan bod kwamen.

Op 8 februari ging het vooral over de werkdruk, het grote verloop van medewerkers en ziekteverzuim. De W.I.M. ziet dat IKEA hard werkt aan verlaging van de werkdruk. Aan de andere kant zien we dat veel collega’s weggaan bij IKEA en dat het ziekteverzuim hoog is. Hierdoor zitten veel medewerkers er helemaal doorheen. We blijven hierover praten met IKEA. Hoe kan de werkdruk lager en hoe krijgen medewerkers het plezier in hun werk terug?

In de volgende nieuwsbrief sturen we een kleine enquête om jullie mening hierover te horen. Heb je zaken die je nu al met ons wilt delen? Stuur een mail naar info@wiminfo.nl of een appje naar 0631745753.

Het komende jaar hebben we iedere 6 weken periodiek overleg. Dan praten we onder andere over ziekteverzuim, werkdruk, vacaturecijfers & verloop van medewerkers, begeleiding & kennisoverdracht van nieuwe en bestaande medewerkers, verlofopname en contractuitbreiding. Ook is er elk overleg ruimte om signalen vanuit de winkels te delen.

Versoepelingen: minder thuiswerken, meer vestigingsbezoeken

De corona maatregelen worden versoepeld. Een van de versoepelingen gaat over thuiswerken. Vanaf nu hoeven W.I.M. bestuursleden nog maar maximaal de helft van hun werktijd thuis te werken. Dus zijn we de komende periode weer meer zichtbaar in de vestigingen. Dat is goed nieuws en we kijken er naar uit jullie te zien.

 

Waar kun je ons vinden?

Woensdag 23 februari vind je ons in IKEA Groningen & CSC;

Dinsdag 1 maart vind je ons in IKEA Zwolle;

Woensdag 9 maart vind je ons in IKEA Barendrecht;

Dinsdag 15 en woensdag 16 maart vind je ons op het Service Office, IKEA Haarlem, IKEA Amersfoort en IKEA Heerlen.

 

Bemiddeling door de W.I.M.

Loop je ergens tegenaan in je werk, heb je hulp nodig bij gesprekken met IKEA over re-integratie of dreigt er een conflict? Neem dan contact met ons op. We zijn er voor jou en helpen je graag op weg. De W.I.M. heeft ervaren en opgeleide bemiddelaars die je kunnen helpen. Voor meer informatie kijk op onze website.