Hoe en wat over het sociaal plan

Vorige maand riepen we jullie op om te stemmen voor het sociaal plan. Veel van jullie stemden ‘ja’. Maar er waren ook vragen en opmerkingen. Deze gingen zowel over de inhoud als over de communicatie van het sociaal plan. En er waren vragen over de begeleiding en de begeleidingscommissie.

 

De communicatie rondom het sociaal plan: waarom is een nieuw sociaal plan nodig?

Veel mensen waren verrast door de oproep om te stemmen voor een sociaal plan. Daarom een korte uitleg.

Als IKEA een reorganisatie of transformatie wil doen, praat ze daarover met de OR. De W.I.M. speelt dan geen rol. Wij krijgen achteraf te horen wat er besloten is. Pas als er een nieuw sociaal plan moet komen, praat de W.I.M. mee.

Nu is er een nieuw sociaal plan nodig. Het oude sociaal plan is verlopen en IKEA zit nog steeds in een transformatie. De W.I.M., IKEA en FNV Handel stellen daarom samen een nieuwe sociaal plan op.

 

De inhoud van het sociaal plan

De W.I.M. wil dat IKEA goed zorgt voor de medewerkers die worden getroffen door de transformatie. Daarom moet het sociaal plan ook echt sociaal zijn. Uit jullie reacties blijkt dat niet iedereen blij is met het sociaal plan. Veel van jullie vragen en twijfels gaan over loon, passende functies en werkbehoud.

  • Behoud van loon bij een passende functie in een lagere salarisschaal: Stel je zit nu in salarisschaal 7 en in je nieuwe functie kom je in schaal 6. Dan wordt er gekeken naar je huidige salaris. Valt dit tussen de minimum en maximum van schaal 6, dan verandert er niets. Is jouw salaris hoger dan het maximum van schaal 6, dan wordt je salaris aangepast naar het maximale van die schaal. Je kunt dat niet meer hoger komen in de salarisschaal. Maar omdat je bovenaan de schaal begint, is bij de meeste het loonverschil met het oude salaris klein. De afbouw van je salaris gaat in drie jaar. Je loon gaat in stapjes naar beneden. Elk jaar bouw je een stukje af.
  • Opleidingsbudget: in de praktijk blijkt dat maar weinig mensen het maximale budget helemaal gebruiken. Daarom hebben we afgesproken om het budget gelijk te houden met het budget van het oude sociaal plan.
  • Herplaatsing en werkbehoud: begeleiding van werk-naar-werk is het belangrijkste uitgangspunt van dit sociaal plan. Het is in deze tijd moeilijk om nieuwe medewerkers te vinden. Daarom is het extra belangrijk om huidige medewerkers binnenboord te houden. Maar, er zijn ook collega’s die niet bij IKEA willen blijven. Of die een hele specialistische functie hebben. Voor hen is het misschien lastiger een passende andere functie te vinden. Daarom moet er in het sociaal plan ook afspraken gemaakt worden over wat IKEA moet doen om deze medewerkers zo goed mogelijk te helpen.
  • Passende functie in andere vestiging: als je boventallig wordt verklaard, heb je altijd een gesprek met een medewerker van P&C. Samen kijken jullie wat de mogelijkheden zijn en welke functies passend zijn. Tijdens dit gesprek kun je aangeven of je ook in een andere vestiging wil werken.

 

De begeleiding en de begeleidingscommissie

De bonden en IKEA zitten samen in de begeleidingscommissie. Bij deze commissie kun je terecht als je het niet eens bent met de uitvoering van het sociaal plan. De leden van de begeleidingscommissie mogen niet inhoudelijk betrokken zijn bij een verzoek, vanuit het eigen werk bij IKEA. De commissie is een onafhankelijke partij.

Ga je van werk-naar-werk? Dan moet je goed begeleid worden! Bij vorige transformaties ging dit niet helemaal goed. De W.I.M. maakt zich hier nu extra hard voor: IKEA heeft de plicht om te zorgen voor een goede begeleiding.

 

We zijn blij met jullie reacties en we hopen dat jullie vragen zijn beantwoord. Heb je nog vragen over jouw specifieke situatie, ga dan naar de afdeling P&C van jouw vestiging.

Met vragen en zorgen mag je ons natuurlijk ook altijd mailen of appen: info@wiminfo.nl of 06-31745753.

 

Enquête over werkdruk

Over anderhalve week is er weer periodiek overleg met IKEA. Tijdens dit overleg delen we de signalen die we krijgen vanuit de winkels. Daarom vragen we jullie om onze korte enquête over werkdruk in te vullen. Invullen kost slechts 3 minuten.

Heb je, naast de werkdruk, andere signalen die je met ons wilt delen? Stuur een mail naar info@wiminfo.nl of een appje naar 06-31745753.