30-jarig jubileum

Wij zijn jarig! Dit jaar viert de Werknemersvereniging IKEA Medewerkers haar 30-jarig bestaan. Al 30 jaar komen we op voor de belangen van alle medewerkers en zorgen we, samen met IKEA, voor goede arbeidsvoorwaarden. Daar zijn we best trots op.

Wie jarig is, viert feest! Dat doen we met een jubileumtour. In de maanden juni en juli bezoekt de W.I.M. elke vestiging. Met een hapje, een drankje en een cadeautje komen we naar je toe. Om je zo te bedanken voor je steun aan de W.I.M. Mede dankzij jouw steun maakt de W.I.M. zich al 30 jaar lang hard voor de beste arbeidsomstandigheden, voor alle medewerkers, in iedere situatie.

Kom je het feestje mee vieren? Kijk dan in de planning wanneer we bij jou in de vestiging zijn.
Als je er niet bij kunt zijn, kom dan in ieder geval je cadeautje ophalen. Na ons winkelbezoek leggen we alle overgebleven cadeautjes met een aftekenlijst bij de receptie van jouw vestiging.

Hoe het begon in 1992

De W.I.M. is opgericht op 14 juni 1992. Daarvoor onderhandelde de ondernemingsraad met IKEA over de arbeidsvoorwaarden. In mei 1992 besloot de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat dit niet meer mocht. IKEA zou onder de cao voor detailhandel vallen. Behalve als IKEA en de medewerkers ‘iets anders wat aanvaardbaar was’ zouden bedenken.
De ondernemingsraad hield een ledenraadpleging. 7 van de tien medewerkers zagen een eigen werknemersvakbond wel zitten. Toen ging het snel. Al op 14 juni was de W.I.M. een feit en werd de vereniging officieel goedgekeurd door een notaris. Toen moest ook het management van IKEA ons als onderhandelingspartner accepteren. Daarna konden we van start en sloten we op 5 februari 1993 onze eerste echte IKEA-cao af.

 

Wist je dat?

  • Er in de afgelopen 30 jaar verschillende vakbonden aan tafel hebben gezeten bij de cao-onderhandelingen? FNV en CNV hebben beide af en aan deelgenomen aan de onderhandelingen. De W.I.M. heeft als enige vakbond al 30 jaar op rij een plek aan de cao-tafel met IKEA. Wij zijn er altijd bij. En al 30 jaar werken we positief en opbouwend mee aan goede arbeidsvoorwaarden voor alle medewerkers van IKEA.
  • We een vakbond zijn die gaat voor de dialoog? We proberen altijd te blijven praten met IKEA om zo oplossingen en verbeteringen te bereiken. Meestal lukt dit. Lukt het niet, dan bedenken we ludieke acties om aandacht te vragen voor een probleem. Zo gaven we ooit een paar oren (gemaakt van papier-maché) aan de onderhandelingsdelegatie van IKEA. En in 2019 deelden we kleine cadeautjes uit tijdens Sinterklaas, met een gedichtje om aandacht te vragen voor de uitblijvende waardering voor medewerkers.
  • We naast de ludieke acties ook middelen hebben voor stevigere acties, maar we dit niet snel zullen inzetten? De W.I.M. beschikt over een stakingskas. Daarmee kunnen we medewerkers voorzien van loon als we besluiten om te staken. Dit hebben we de afgelopen 30 jaar gelukkig niet nodig gehad.
  • In 30 jaar W.I.M. Marco van Driel twee keer als bestuurslid werkzaam is geweest. Marco is nu ongeveer een jaar werkzaam is als bestuurslid voor de vestiging Delft. Maar hij is al eerder bestuurslid geweest van de W.I.M. Marco is vlak na de oprichting van de W.I.M. toegetreden tot het bestuur en hij heeft dit 10 jaar met veel plezier gedaan.

Wanneer zijn we in jouw vestiging?

Wat is jouw verhaal?

Heb je nog mooie verhalen, bijzondere ervaringen of anekdotes over de W.I.M. van de afgelopen 30 jaar, stuur dan een e-mail naar info@wiminfo.nl. Al jullie input bundelen we tot een mooie compilatie – 30 jaar W.I.M.