Gebruik je wettelijke vakantiedagen van 2021 vóór 1 september

Heb je nog wettelijke vakantiedagen over van vorig jaar? Maak ze dan op vóór 1 september 2022. Daarna vervallen deze vakantiedagen van 2021 en kun je ze niet meer gebruiken.
Volgens de wet krijg je ieder jaar 4 weken vakantieverlof. Dat zijn je wettelijke vakantiedagen. Dit verlof neem je in het lopende jaar op. Lukt dat niet, dan mag je de vakantiedagen meenemen tot en met augustus van het volgende jaar. Je kunt het wettelijke verlof niet laten uitbetalen.
Bijvoorbeeld:
Je werkt 28 uur per week. Dan heb je 28 x 4 = 112 uur per jaar wettelijk vakantieverlof. Dat zijn 4 werkweken. In 2021 heb je 100 uur opgenomen voor vakantie. De overige 12 uur had je over. Die neem je mee naar 2022. Je kunt tot 1 september van 2022 deze 12 uren opmaken.

Het is jammer als je je vakantiedagen niet gebruikt. Vakantie heb je nodig. Zo kun je uitrusten, en dat is goed voor je lichaam en voor je hoofd!

Dien je vakantieaanvraag schriftelijk in. Je teammanager moet dan binnen 2 weken reageren op je aanvraag. IKEA mag een verlofaanvraag alleen weigeren als je verlof tot problemen in de bedrijfsvoering leidt. Dit moeten ze schriftelijk goed uitleggen. Heb je na 2 weken nog geen reactie op je aanvraag ontvangen? Dan moet IKEA je aanvraag goedkeuren.

Herinnering cao-enquête

De cao-onderhandelingen komen er aan. Ter voorbereiding houden we ook dit jaar een aantal korte cao-enquêtes. Daarin vragen we naar jullie mening en ervaringen over verschillende onderwerpen. Jullie input gebruiken we bij de onderhandelingen.

In deze eerste cao-enquête gaat het over welke onderwerpen nu het meest belangrijk zijn. Wat staat bij jullie bovenaan? We horen het graag van jullie! Invullen duurt slechts 5 minuten en kan tot 1 juli.

 

Deel je zorgen!

De werkdruk is hoog, de bezetting is niet op orde en procesgang roosteren loopt niet overal goed. Deze signalen krijgen we van verschillende kanten te horen. En er zijn meer zorgen. Het MT staat niet altijd open voor jullie feedback en reacties. 

Elke 4 weken praat het dagelijks bestuur van de W.I.M. met IKEA over deze onderwerpen. Heb je zorgen of signalen die we met IKEA moeten bespreken? Stuur een e-mail naar info@wiminfo.nl of een appje naar 0631745753. Hoe meer signalen we ontvangen hoe meer kracht we onze boodschap naar IKEA kunnen geven. 

Wat gebeurd er nu met de signalen die jullie met ons delen? 
Sommige signalen spelen in meerdere vestigingen. Dan bespreekt de W.I.M. dit met IKEA. Zij gaan met de winkels in gesprek. Zoals bij het toepassen van procesgang roosteren of het opnieuw onder de aandacht brengen van agressietrainingen. Soms leidt dit tot veranderingen. 
Sommige signalen spelen in één winkel. Dan gaat de W.I.M. zelf in gesprek met een vestiging. Zoals bij het werken in de nacht in Delft. Na dit gesprek zijn er nieuwe afspraken gemaakt over het aanvragen van werken in de nacht in Delft. 
De W.I.M. houdt in alle situaties vinger aan de pols en blijft in gesprek gaan met IKEA over deze onderwerpen.