Cao enquête

De cao-onderhandelingen komen er weer aan. De W.I.M. is druk bezig met de voorbereidingen. In de afgelopen weken:
– spraken we met onze leden;
– kregen we veel meldingen over de arbeidssituatie in de verschillende stores;
– waren er gesprekken met onze externe onderhandelaar over de arbeidsmarkt. Onder andere over de problemen om personeel te vinden;
– waren we actief in de werkgroepen, samen met IKEA, FNV en de OR.

Ook dit jaar houden we een aantal korte cao-enquêtes. Daarin vragen we naar jullie mening en ervaringen over verschillende onderwerpen. Jullie input gebruiken we bij de onderhandelingen.
In deze eerste cao-enquête gaat het over welke onderwerpen nu het meest belangrijk zijn. Wat staat bij jullie bovenaan? Laat het ons weten en vul de enquête meteen in. Invullen duurt slechts 5 minuten en kan tot 1 juli.

Heb je collega’s die ook graag hun mening willen geven over welke onderwerpen we moeten bespreken tijdens de onderhandelingen? Laat ze zich dan nu aanmelden bij de W.I.M. en ze ontvangen deze enquête via de mail. Een lidmaatschap kost slechts €3,50 per maand.

Natuurlijk kun je je vragen, opmerkingen en zorgen ook delen via de e-mail en via de app. En je kunt ons altijd aanspreken in de vestiging.
Omdat Dick Wolbers tijdelijk afwezig is, kunnen onze leden van het CSC met hun vragen en zorgen terecht bij Caroline Heijman. Op ons W.I.M. tv-scherm zie je wanneer Caroline in het  personeelsrestaurant is.

Cao-boekje en artikel 5

De bonden en IKEA zijn het oneens over de uitvoering van artikel 5F van de cao. Het gaat over de volgorde waarop de loonsverhoging en het ophogen van de minimum- en maximumlijn van de salarisschaal moet gebeuren. In de nieuwsbrief van week 15 ging het over een rechtszaak die de W.I.M. hierover wil voeren.
Op woensdag 1 juni 2022 hebben wij besloten, samen met IKEA en FNV, om niet naar de rechter te gaan. We praten hier bij de komende cao-onderhandelingen over door. We verschillen nog steeds van mening, maar we willen ook samen vooruitkijken. Daarnaast zijn we in een werkgroep bezig met een nieuwe beloningssysteem. De uitkomsten en adviezen van deze werkgroep hebben misschien invloed op de gesprekken.

W.I.M., IKEA en FNV hebben voor dit jaar een oplossing gevonden voor de medewerkers die bovenschalig zijn geworden en een eenmalige uitkering hebben ontvangen. Het gaat om een klein aantal mensen. Zij krijgen een extra tegemoetkoming.

 

W.I.M. jubileumtour van start

In de maanden juni en juli bezoekt de W.I.M. elke vestiging. Met deze tour vieren we ons 30-jarig jubileum.
Afgelopen week waren we in Groningen, Zwolle, Hengelo en Duiven. Het was iedere keer een klein feestje, met cadeautjes, taart en (alcoholvrije) champagne. Ook hebben we veel nieuwe leden mogen verwelkomen!

In de komende weken gaan we naar alle andere vestigingen. Kom je het feestje mee vieren? Kijk dan in de planning wanneer we bij jou in de vestiging zijn. Als je er niet bij kunt zijn, kom dan in ieder geval je cadeautje ophalen.