Cursusdagen: effectief vergaderen & onderhandelen

Op dinsdag 15 en woensdag 16 november ging de W.I.M. op cursus. Als eerste kregen we training in vergaderen, onder leiding van Katja Budde. Het ging over effectief vergaderen. Wat is dat eigenlijk? Tot nu toe vergaderde het W.I.M.-bestuur iedere zes weken, een hele dag lang. Daardoor bleef er soms weinig tijd over om aanwezig te zijn in de winkels en met jullie in gesprek te gaan. Terwijl jullie input en signalen voor ons zo belangrijk zijn. Die hebben we namelijk hard nodig om een goede cao af te kunnen sluiten.

Dat moet dus anders. Daarom vergaderen we vanaf nu iedere vier weken, een halve dag. De rest van de dag zijn we zichtbaar in de stores, met al onze bestuursleden. Zo hebben we meer tijd voor wat echt belangrijk is: praten met onze leden, en collega’s die nog geen lid zijn enthousiast maken om lid te worden.

 

Op de tweede dag kregen we een cursus onderhandelen, van Siward Swarts. Het ging over:

  • verschillende manieren van onderhandelen
  • hoe bereid je je goed voor op de onderhandelingen?
  • hoe ga je met elkaar om? Hoe houd je de relatie goed als de onderhandelingen of gesprekken lastig zijn?
  • het afronden van onderhandelingen. Hoe doe je dit zo zorgvuldig mogelijk?

Een leerzame dag. We hebben veel nieuwe dingen geleerd over wat we beter kunnen doen bij de volgende onderhandelingen. Maar het was ook duidelijk dat er veel dingen zijn die we als W.I.M. al goed kunnen. Algemene ledenvergadering 

Op woensdag 23 november was de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Dit keer voor het eerst in de avond. Wat hebben we besproken:

  • jaaroverzicht: waar heeft de W.I.M. zich in 2022 mee bezig gehouden?
  • uitleg over de financiën
  • vooruitkijken: wat zijn de plannen voor 2023?
  • de nieuwe cao en de andere manier van onderhandelen, via partnerschap
  • het hoge verloop van de medewerkers

We kregen veel input van de aanwezigen. Dat laat zien hoe betrokken iedereen is. We gebruiken jullie input om onze manier van werken te verbeteren. En natuurlijk in onze gesprekken met IKEA. Bedankt voor jullie aanwezigheid en inzet. We hopen dat we volgend jaar nog meer leden mogen verwelkomen. 

 

Gegevens aanpassen

Ben je het afgelopen jaar verhuisd, werk je in een andere vestiging of heb je een nieuw telefoonnummer of e-mailadres? Geef het aan ons door. Zo zorgen we ervoor dat onze nieuwsbrieven, bedankjes of stemformulieren altijd op de juiste plek terecht komen. Geef je wijzigingen door via info@wiminfo.nl. Bedankt!