Beste leden,

2022 is bijna voorbij. Het was een bijzonder jaar waarin veel is gebeurd. Zowel trieste als mooie gebeurtenissen. Een beetje zoals het leven zelf ook kan zijn. Een jaar waarin duidelijk was dat we niet alles zelf in de hand hebben. Er gebeuren soms dingen die buiten ons om gaan, maar die wel invloed hebben op ons leven.

Nu aan het einde van het jaar, kijken we terug. Naar wat goed ging in 2022, en naar wat beter kan. En natuurlijk kijken we ook vooruit naar 2023.30-jarig jubileum

In 2022 bestaat de W.I.M. 30 jaar en daar zijn we ontzettend trots op. We hebben het samen met jullie gevierd. In de zomer ging het hele bestuur bij alle vestigingen op bezoek. Om jullie te spreken, verhalen te delen en nieuwe leden te werven. Een hapje, drankje en cadeautje hoorde daar natuurlijk ook bij.

Dit jaar kregen we meer dan 300 nieuwe leden! Steeds meer IKEA-medewerkers willen via ons hun stem laten horen. Dat is belangrijk en goed nieuws. De W.I.M is en blijft zo een vakbond met toegevoegde waarde voor alle IKEA-medewerkers.

 

Wat bracht 2022?

  • Afsluiten van het sociaal plan: collega’s op een goede manier begeleiden van werk naar werk. We hebben goede afspraken kunnen maken.
  • Cao-onderhandelingen: we hebben dit jaar op een andere manier onderhandeld dan anders. En met een prachtig resultaat waar 93% van jullie ‘ja’ tegen zei.
  • Trainingen bestuur: we blijven altijd leren. In 2022 kreeg het bestuur onder andere trainingen over onderhandelen en over arbeidsrecht. Erik en Gunter, onze bemiddelaars, kunnen daardoor steeds meer collega’s helpen bij een slechte arbeidsrelatie. Bijvoorbeeld als je problemen hebt met je leidinggevende. 
  • Algemene ledenvergadering: jullie gaven ons goede feedback. Jullie opmerkingen en verbeterpunten helpen om ons nog beter voor jullie te kunnen inzetten. 
  • Jaarafsluiting: we sloten ons jubileumjaar af met een etentje met onze externe contacten. Als dank voor hun inzet en kennis. 
  • Het tekstueel overleg over het nieuwe cao-boekje is helaas niet klaar. Dat schuiven we door naar begin 2023.

Wat zal 2023 brengen?

In 2023 willen we het bestuur uitbreiden. Ons doel is dat in iedere vestiging een vertegenwoordiger van de W.I.M rondloopt. Dat kan een bestuurslid zijn of een ambassadeur. 

We nemen meer tijd om de sociale media te gebruiken. En we gaan volgend jaar eens goed kijken naar onze inkomsten en uitgaven. Want ook de W.I.M. heeft last van de inflatie.

Sommige dingen veranderen niet. Dus ook in 2023 krijgen jullie iedere 2 weken een nieuwsbrief. De eerste versturen we in week 3, rond 20 januari. 

Tot halverwege januari zijn veel bestuursleden van de W.I.M. niet aan het werk. Maar we lezen wel jullie mailtjes. Dus als je een vraag hebt of je wilt iets delen: stuur een e-mail naar info@wiminfo.nl

 

We wensen jullie allemaal fijne en liefdevolle feestdagen en een gelukkig nieuw jaar.