Start van het nieuwe jaar

We hopen dat jullie fijne feestdagen hebben gehad en een goed begin van 2023. Het nieuwe jaar is al weer in volle gang, ook voor de W.I.M. Begin februari hopen we dat het cao-boekje klaar is. In het komende jaar gaan we ook regelmatig in gesprek met IKEA, dat noemen we een periodiek overleg. En natuurlijk kunnen jullie ons weer ontmoeten als de W.I.M. op bezoek komt in de vestigingen. Het volgende vestigingsbezoek is op 1 februari, in de vestiging Hengelo. Vestigingsbezoek IKEA Haarlem

Afgelopen woensdag was het eerste winkelbezoek van dit jaar. Het volledige bestuur was aanwezig in Haarlem om met jullie te praten en vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld over werkdruk en inzetbaarheid. Maar ook over de nieuwe afspraken uit de cao, zoals de RVU regeling, de compensatie toeslaguren en het nieuwe beloningsbeleid. We merken dat er soms wat onduidelijkheden zijn. Daar willen we samen met IKEA goed naar kijken. Zodat voor iedereen duidelijk is wat de afspraken inhouden. 

 

Na het winkelbezoek vergaderde het W.I.M bestuur. Onder andere over het pensioen. Over een aantal jaar komt er een nieuw pensioenstelsel. Dat heeft de overheid zo besloten. De werkgroep pensioen zoekt uit wat dit betekent voor de IKEA-medewerkers. In de werkgroep zitten alle sociale partners, namens de W.I.M. zijn dat Gunter en Patrick. Zij gaven woensdag een update en lieten zien wat er de komende tijd moet gebeuren om alles goed te regelen. Natuurlijk willen we weten hoe jullie hierover denken: wat vinden jullie belangrijk in het nieuwe pensioenstelsel? Daarom krijgen jullie dit jaar een enquête van STIP. Met jullie input weten we beter welke keuzes we moeten maken.

 

Periodiek overleg

Volgende week is er periodiek overleg tussen het dagelijks bestuur van de WIM en IKEA. Dan bespreken we de afspraken uit de cao. En praten we over de problemen en zorgen die wij horen vanuit de winkels. Jullie input is hiervoor hard nodig! We proberen zoveel mogelijk zichtbaar te zijn in de winkels en met jullie te praten. Maar helaas lukt dit niet altijd. Heb je een vraag of wil je iets met ons delen? Stuur dan een e-mailtje naar info@wiminfo.nl of een appje naar 06-31745753.

Tussentijdse verkiezingen OR en LMZ

Als medewerker bij IKEA zijn er veel manieren om op te komen voor de belangen van medewerkers en om betrokken te worden belangrijke beslissingen die het bedrijf neemt. Dit kan door een lidmaatschap bij de W.I.M., door je in te zetten als ambassadeur of bestuurslid van de W.I.M., maar ook door je aan te sluiten bij de OR of de LMZ. 

 

Op 9 maart worden er in twee vestigingen tussentijdse verkiezingen gehouden. Voor IKEA Haarlem komt er één zetel in de OR vrij. Voor IKEA Hengelo komt er één zetel in de LMZ vrij.

Medewerkers die 3 maanden of langer in dienst zijn van IKEA kunnen zich tot 18 februari opgeven.

Heb je interesse? Hou dan je IKEA mailbox goed in de gaten.

 

Voor interesse in een functie als ambassadeur of bestuurslid van de W.I.M. kun je een email sturen naar dick@wiminfo.nl