Pilot roosteren Hengelo en Utrecht

In de vorige nieuwsbrief konden jullie lezen dat steeds meer vestigingen pilots hebben om medewerkers meer grip te geven op hun roosters. Zoals bij de afdeling Markethall in Hengelo en de afdeling FOOD in Utrecht. Er is gestart met referentie, voorkeur en garantiedagen:

  • medewerkers zeggen op welke dag ze sowieso willen werken: garantiedagen
  • en welke dagen ze het liefst zouden willen werken: voorkeursdagen

Deze manier van roosteren gaat uit van wanneer je wel wil werken, in plaats van wanneer je niet kan/wil werken. Gunter en Kim zitten namens de WIM in de werkgroepen die de pilot evalueren. 

De WIM is benieuwd naar de resultaten. We hopen dat jullie zo meer zeggenschap krijgen over de roosters. En dat er een betere balans ontstaat tussen werk en privé.Pensioenwerkgroep en enquête

Op dinsdag 7 februari kwam de pensioenwerkgroep samen. Het belangrijkste onderwerp was de risico-analyse. Daarmee wordt duidelijk met welke problemen de werkgroep te maken kan krijgen. Zoals eventuele veranderingen die de politiek wil regelen in het nieuwe pensioenstelsel. Of dat sociale partners niet tot een gezamenlijk besluit kunnen komen. 

 

We vinden het belangrijk om jullie mening te horen over het nieuwe pensioenstelsel. Dat doen we via STIP-enquêtes. Vorige week kregen alle IKEA-medewerkers een enquête over duurzaamheid. 

Hoe denk jij over duurzaamheid en is het belangrijk dat het pensioenfonds rekening houdt met duurzaamheid? Je betaalt iedere maand pensioenpremie. Het pensioenfonds belegt deze premie. We willen dit doen op een manier die aansluit bij jou wensen.  Klik hier om de enquête in te vullen en geef je mening!  Invullen duurt ongeveer 10 minuten en kan tot 23 februari. 

 

In de volgende STIP-enquête vragen we jullie naar je pensioen voorkeuren. Deze enquête wordt waarschijnlijk in maart uitgestuurd.

 

Vestigingsbezoek IKEA Barendrecht

Afgelopen woensdag was het WIM-bestuur in de vestiging Barendrecht. We hebben gesproken met leden en potentiële leden. De sfeer was positief. Jullie hadden vragen over de RVU regeling en de compensatieregeling. Zoals vragen over het aanvragen van de RVU regeling en over de voorwaarden waar je aan moet voldoen, maar ook vragen over de berekening voor de hoogte van de compensatieregeling. We horen deze signalen vanuit veel verschillende vestigingen. We snappen de onrust rondom deze onderwerpen goed! We praten hierover in het periodiek overleg met IKEA. In de komende weken zal er over de compensatieregeling meer duidelijkheid komen. Iedereen ontvangt begin maart een brief over de compensatieregeling. In de komende nieuwsbrieven vertellen we meer over de regelingen.

 

Bemiddeling arbeidsconflict

Als medewerker van IKEA ga je ervan uit dat je een fijne tijd hebt op de werkvloer. Toch loopt het soms anders en kun je een meningsverschil hebben. Bijvoorbeeld wanneer jij en de werkgever iets anders willen. Zo kan een arbeidsconflict ontstaan.

Vaak kun je het arbeidsconflict oplossen met een goed gesprek tussen werknemer en werkgever. Maar soms lukt dat niet, en wat dan? Dan staan wij voor je klaar! Neem contact op met een van onze bemiddelaars. Zij zijn er om jou te helpen. Stuur daarvoor een mailtje info@wiminfo.nl