Deel toeslagen per 1 maart weg

Per 1 maart zijn sommige toeslagen er niet meer. Maar er is wel een compensatieregeling. We kregen van jullie veel vragen over deze regeling. En wat je kunt doen als je het niet eens bent met de berekening. Want hoe werkt het?

Voor de compensatie kijkt IKEA hoeveel je hebt gewerkt tussen 1 februari 2022 tot 1 januari 2023. Dat is een periode van 11 maanden. Misschien heb je toen minder gewerkt dan je gewend was. Bijvoorbeeld omdat je ziek was of zwangerschapsverlof had. Dan kort IKEA de periode van 11 maanden in. Was je bijvoorbeeld 1 maand ziek, dan gaat IKEA uit van 10 maanden.
Voor een kleine groep mensen heeft deze nieuwe compensatieregeling nadelen. Daarom heeft de W.I.M. een zogenaamde hardheidsclausule laten opnemen in de cao. Dat betekent dat IKEA uitzonderingen kan maken als dat in jouw situatie nodig is.
Begin maart krijg je een brief waarin staat hoe hoog jouw compensatie is. Denk je dat er een fout is gemaakt? Neem dan contact op met jouw p&c afdeling. De eerste uitbetaling van je compensatie is met het salaris van april. Je krijgt de compensatie iedere maand uitbetaald, samen met je salaris.Afschaffen jeugdloon

Per 1 maart schaft IKEA de jeugdlonen af. Dit hebben we tijdens de onderhandelingen afgesproken. IKEA maakt geen uitzondering in werkzaamheden voor 18, 19 en 20-jarige. Daarom vinden wij dat ze hetzelfde moeten verdienen als elke andere medewerker bij IKEA.

 

(Nieuwe) voorzitter W.I.M. 

In maart kiest het W.I.M.-bestuur een (nieuwe) voorzitter. Elk bestuurslid van de W.I.M. kan een motivatiebrief schrijven en zo aangeven dat hij of zij verkiesbaar is voor deze functie. Ook de voorzitter van dit moment, Dick Wolbers. Op 15 maart is er bestuursvergadering en dan wordt de (nieuwe) voorzitter gekozen. In de nieuwsbrief van 17 maart vertellen we jullie wie de nieuwe voorzitter is.

 

Ambassadeur IKEA Delft: Hidde Korenstra

Sinds 2011 ben ik werkzaam bij IKEA Delft.  Ik heb op verschillende afdelingen binnen Sales gewerkt, waarvan de laatste 2,5 jaar als IKEA for Business specialist. In deze functie heb ik veel contact met collega’s van verschillende afdelingen, zowel binnen IKEA Delft als in de andere winkels en het RCMP. Hierin merk ik dat er veel speelt onder medewerkers en er veel zorgen zijn. Ik wil mij als ambassadeur van de W.I.M. inzetten om een aanspreekpunt te zijn voor collega’s die vragen hebben over de cao of hulp nodig hebben. Zodat ik samen met het bestuur zo goed mogelijk onze collega’s kan informeren of bijstaan.
Wil je contact met Hidde opnemen? Stuur dan een mailtje naar hidde@wiminfo.nl

Bemiddeling arbeidsconflict

Soms loop je ergens tegenaan in je werk. Of je kunt wel wat je hulp gebruiken bij je gesprekken met IKEA over re-integratie. Of misschien ben je bang dat er een conflict ontstaat.
Neem dan contact met ons op. Onze bemiddelaars staan voor je klaar en helpen je graag op weg. Stuur een mailtje naar info@wiminfo.nl