IKEA moet deuren sluiten

De overheid kondigde maandag 14 december een nieuwe lockdown aan. Alle niet-essentiële winkels gaan dicht en ook IKEA heeft per 15 december de deuren moeten sluiten.

Dinsdag had de W.I.M. hierover direct een gesprek met IKEA. Ook over de effecten van de sluiting op de roosters en salarisbetalingen.

 

Betaling salaris

Het is nog onduidelijk of IKEA de Click & Collect service mag aanbieden. Daarover is IKEA in gesprek met het ministerie van Economische Zaken. Vanwege deze onzekerheid heeft IKEA twee scenario’s achter de hand.

Voorop staat dat iedereen de eerste vier weken, van 14 december tot 11 januari, krijgt doorbetaald volgens het rooster zoals deze op 14 december was. Ook als de roosters door de omstandigheden aangepast worden en je minder moet werken, krijg je volgens je oorspronkelijke rooster uitbetaald.

Daarna zijn er 2 opties:

  1. de Click & Collect service gaat door: je wordt na 11 januari uitbetaald volgens je kloktijden
  2. de Click & Collect service stopt:
    – als IKEA in werk kan voorzien, krijg je uitbetaald volgens je kloktijden
    – als IKEA niet in werk kan voorzien, krijg je het gemiddelde van de afgelopen 13 weken uitbetaald

De W.I.M. vindt dat IKEA goed heeft nagedacht over de gevolgen van de lockdown en de effecten voor de medewerkers. Uiteraard blijven we in gesprek met IKEA.

Heb je vragen over de maatregelen, je werkzaamheden of de salarisbetalingen? Neem dan contact op met je P&C manager. Vragen en zorgen mag je ook altijd met ons delen op info@wiminfo.nl.