Taskforce duurzame inzetbaarheid

Afgelopen woensdag 1 juli zijn we weer bijeengekomen met de cao-partijen, IKEA, FNV Handel en de W.I.M. Om dieper in te gaan op de thema’s die we belangrijk vinden en de invulling concreet maken. In de ochtend startten we met de presentatie van Kim Schumacher (Health & wellbeing leader, IKEA), de projectleider van de Taskforce Duurzame Inzetbaarheid. Zij presenteerde vol enthousiasme de aanbevelingen vanuit de Taskforce. Het gaat om hele concrete aanbevelingen voor zowel de korte als de lange termijn op het gebied van roostering en werkbalans. De W.I.M. maakt zich sterk om deze aanbevelingen in de cao te verankeren.

Financiën

In de middag gaf Sandra Schouten (CFO, IKEA) een financiële update. Door de coronacrisis is ook IKEA getroffen en de omzet en kosten zijn flink uit balans. Het is nog lastig om te voorspellen wat de gevolgen zullen zijn.

Thema’s

Toen was het tijd om in te gaan op de thema’s die de partijen tijdens de bijeenkomst van 10 juni hadden ingebracht:

waardering & beloning
roosteren; invloed op roosters, beschikbaarheid & planning duurzame inzetbaarheid
pensioen

Zowel FNV Handel, IKEA als de W.I.M. vertelden wat ze op de verschillende thema’s willen bereiken, binnen nu en drie jaar. Ook keken we welke stappen daarvoor nodig zijn. Alle partijen hebben de wens de arbeidsvoorwaarden te vernieuwen en te verduurzamen.

Zomervakantie

Dit is de laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. De W.I.M. zal zich de komende maanden voorbereiden op de cao-onderhandelingen die in september echt van start gaan.

We wensen iedereen een hele fijne zomertijd, ondanks dat de vakantie misschien anders is dan anders. We zien elkaar snel weer in de vestiging!