Goede start van 2024

De kerstperiode is voorbij en het nieuwe jaar is begonnen. We hopen dat iedereen heeft genoten van de feestdagen en de jaarwisseling in het bijzijn van vrienden en familie. En we wensen jullie alle goeds voor het nieuwe jaar!

Cao-evaluatie

De W.I.M. is het nieuwe jaar weer vol van start gegaan. Samen met IKEA en FNV hebben we gekeken naar het vorige cao-proces.  Wat ging er goed en wat kan beter?
We hebben onder andere gesproken over het proces en hoe we op de inhoud met elkaar in gesprek zijn gegaan. 

  • De afgelopen twee jaar hebben we met een onafhankelijke procesbegeleider gewerkt. Dit vinden we erg prettig en we hebben besloten om komend jaar ook weer met een procesbegeleider te werken.  
  • Het komende jaar willen we nog meer vanuit knelpunten en belangen praten. We hopen hierdoor meer diepgang in onze gesprekken te krijgen en daarmee te komen tot betere en creatieve oplossingen voor de problemen die jullie dagelijks ervaren. 

Ook hebben we gesproken over het partnerschap, de onderlinge relaties en de communicatie. Alle partijen hebben uitgesproken dat we, ook het komend jaar, in partnerschap en op een open en transparante manier met elkaar willen samenwerken.

Het komende jaar gaan we in werkgroepen met elkaar aan de slag om grote onderwerpen zoals het beloningsbeleid en gezondheidsbeleid met elkaar te onderzoeken. Deze werkgroepen helpen om ons komend jaar aan de cao-tafel sneller en constructiever met elkaar tot oplossingen te komen. 

Cao in begrijpelijke taal

In de vorige cao stond een protocolafspraak over de cao-teksten in B1 taal. B1 is begrijpelijke taal: alle teksten in de cao zo opschrijven dat iedereen begrijpt waar de teksten over gaan. Zodat voor iedereen duidelijk is wat je rechten en je plichten zijn. 

De sociale partners hebben daarom het cao-boekje laten herschrijven in B1. 

Dat is nu bijna klaar. Er zijn nog wat laatste controles van de teksten en ook de vormgeving is bijna gereed. Daarna zullen we definitief ‘ja’ zeggen tegen het eindresultaat en kunnen we het boekje en de nieuwe teksten met jullie delen.

Bemiddeling

Soms loop je ergens tegenaan in je werk. Of je kunt wel wat hulp gebruiken bij je gesprekken met IKEA over re-integratie. Of misschien ben je bang dat er een arbeidsconflict ontstaat. Dan is het belangrijk om op tijd hulp in te schakelen van een bemiddelaar. Zo kun je ervoor zorgen dat het niet uit de hand loopt. En dat er afspraken komen waar je het mee eens bent, bijvoorbeeld bij re-integratie. 

De W.I.M. heeft ervaren en opgeleide bemiddelaars om je te helpen. Ze luisteren naar je verhaal en geven advies. Via de e-mail, telefonisch, maar soms ook door met je mee te gaan naar een gesprek met IKEA. Twijfel je of je een bemiddelaar nodig hebt? Neem dan contact met ons op. We zijn er voor jou en helpen je graag op weg. 

 

Als lid van de W.I.M. kun je gratis gebruikmaken van onze bemiddelaars. Ben je geen lid van de W.I.M., maar wil je wel zo nodig steun krijgen van een bemiddelaar? Dat kan. Als je nu lid wordt van de W.I.M. staan onze bemiddelaars direct voor je klaar. 

Kijk voor meer informatie op onze website, stuur een mailtje naar info@wiminfo.nl of een appje naar 06-31745753.