De W.I.M. tekent voor nieuwe cao

 

Afgelopen week heeft de W.I.M. haar handtekening gezet onder het eindbod voor de nieuwe cao met de looptijd van 1 oktober 2018 tot 1 oktober 2020.

De FNV heeft na ledenraadpleging besloten niet akkoord te gaan met deze cao. De W.I.M had uiteraard het liefst een gezamenlijk akkoord gesloten met de FNV en IKEA.

De eenmalige betaling van 175 euro bruto, op basis van fulltime dienstverband, wordt zo snel mogelijk uitgekeerd. De loonsverhoging (per 1 januari 2019) over het eerste jaar van 2,5% + Y/Z wordt ook zo snel mogelijk verwerkt. 

Wat staat er komende tijd op het programma?

 

Redactioneel overleg

Binnenkort hebben we het zogenoemde redactioneel overleg. Hierin worden de afspraken uit het eindbod verwerkt in de tekst van de nieuwe cao. Ook wordt er nagelopen of er nog onduidelijkheden in de tekst staan die beter leesbaar kunnen worden gemaakt. Na dit overleg zal het nieuwe cao-boekje digitaal beschikbaar zijn.

Weet jij nog een tekst die onduidelijk is? Geef het ons door via info@wiminfo.nl, dan nemen we het mee naar het overleg.

 

Uitleg nieuwe cao-afspraken
Op 20 maart geeft de W.I.M. een uitleg over de nieuwe cao-afspraken aan de OR. Zij zijn naast de vakbonden een van de partijen zijn die de naleving van de cao bewaakt.

 

Willen jullie ook uitleg over de nieuwe cao?
Spreek ons aan tijdens onze storebezoeken of nodig ons uit tijdens een werkoverleg.