Heropening van de IKEA winkels op 28 april

Vandaag zijn we op de hoogte gebracht dat IKEA haar winkels per 28 april weer gaat openen voor de klant. Dit zal in een aangepaste vorm zijn en met alle mogelijke veiligheidsmaatregelen. Hierbij kun je denken aan:

– Speciale corona jour teams die de 1,5 meter bewaken
– Plexiglas schermen, desinfecterende middelen, markeringen op de vloer.
– Grote ruimtes tussen de geopende kassa’s
– Nadruk op functioneel shoppen, dus geen funshopping
– Genoeg ruimte voor het picking-proces (click & collect)
– Minimaal 30m2 per persoon
– Restaurant blijft gesloten voor de klant

Enquête OR/IKEA over heropening
Dinsdag 14 april heeft de OR in samenwerking met IKEA een enquête gedeeld (via Speakap, e-mail en Inside), waarin iedere medewerker zijn of haar input kan geven op de heropening van de winkels.
IKEA heeft ons verzekerd dat alle zorgen en vragen meegenomen worden en dat de veiligheid van de medewerkers op nummer één staat. De tijd tot aan 28 april wordt gebruikt om alle aanvullende opmerkingen over de veiligheid van de medewerkers mee te nemen. Ook daarna wordt er continu gekeken hoe de heropening verloopt en waar nodig bijgestuurd.

De W.I.M. ziet het bedrijfsbelang van het heropenen van de winkels. Voor ons staat hierin veiligheid van de medewerkers steeds voorop. We blijven wekelijks gesprekken voeren met IKEA en geven keer op keer signalen door die we van jullie op de werkvloer doorkrijgen.