Cao uitgelichtGespreid betalen vakantiegeld en dertiende maand
In de nieuwe cao kun je het vakantiegeld en de dertiende maand maandelijks laten uitkeren. Dit vervangt de uitbetaling in mei (vakantiegeld) en december (dertiende maand). Kies je voor maandelijkse betaling, dan gaat dit in per januari van het volgende jaar.

Wil je hiervan gebruik maken, maak het voor augustus kenbaar via: AskSSC.HR.NL@IKEA.COM.

Het gaat om de volgende twee artikelen in de cao:

– Artikel 6. lid D. Werknemers die uitbetaald krijgen op basis van maandloon krijgen per FY20 de mogelijkheid om de 13e maand maandelijks naar rato uit te laten betalen. De werknemer kan deze keuze eens per FY, in de maand augustus voor het komende jaar, maken. Wanneer de werknemer geen keuze maakt, geldt de standaardregeling uit lid A.

– Artikel 7 lid E. Werknemers die uitbetaald krijgen op basis van maandloon krijgen per FY20 de mogelijkheid om het vakantiegeld maandelijks naar rato uit te laten betalen. De werknemer kan deze keuze eens per FY, in de maand augustus voor het komende jaar, maken. Wanneer de werknemer geen keuze maakt, geldt de standaardregeling uit lid B.

Wil je de uitkeringen in mei en december blijven ontvangen? Dan hoef je niets te doen. Kies je voor maandelijkse betaling? Laat het tijdig weten door voor augustus een e-mail te sturen naar AskSSC.HR.NL@IKEA.COM

 

Leden-werven-leden actie


De leden-werven-leden actie loopt nog steeds. Draag een collega aan als nieuw lid en je bent zelf het volgende jaar gratis lid. Heeft de collega een tijdelijk contract of een contract kleiner dan 12 uur, dan betaalt hij/zij in 2019 geen contributie. Hij/zij moet dan wel lid blijven in 2020.

Meedoen met de actie kan via www.wiminfo.nl. Vermeld bij het inschrijven van je collega ook jouw eigen naam.