De cao gesprekken worden weer hervat

Op 15 en 16 september wordt er weer verder gesproken over een aantal belangrijke cao onderwerpen. Op 15 september zitten de bonden en IKEA bijelkaar voor pensioen. Er dienen dit jaar op dit onderwerp een aantal belangrijke keuzes gemaakt te worden. Voor uitleg over pensioen is door IKEA een filmpje gemaakt (zie IKEA inside). Op 16 september praten we onder andere verder over duurzame inzetbaarheid en roostering.

COVID-19

De W.I.M. volgt de situatie in de winkels rondom COVID-19 nog steeds nauwlettend. Alle restaurants, behalve Amsterdam, zijn weer geopend voor de klant. Goed nieuws voor onze collega’s van Food. Er wordt echter wel veel gevraagd van hun aanpassingsvermogen.

Helaas krijgen we signalen dat de naleving van de maatregelen verslapt, bij zowel de medewerkers als de klant. Dit hebben we gemeld bij IKEA die vervolgens de regels opnieuw onder de aandacht heeft gebracht.

Van flexuren naar verlof – regel het deze maand!

Als je per 1 september een positief saldo flexuren hebt, zijn er twee mogelijkheden.

1. Je wilt de flexuren uitbetaald krijgen. Dan hoef je niets te doen. De uitbetaling gebeurt met je salaris van oktober.

2. Je zet je saldo om naar verlofuren: dat moet je regelen in Kronos. Je kunt kiezen om het gehele saldo of een deel daarvan om te zetten naar verlofuren. Er is een document (zie IKEA Inside) waarin staat hoe je dat doet. Regel het op tijd: ​tussen 11 en 29 september 2020 moet je aanvraag bij Kronos binnen zijn.