Gunter de Schepper

Voorzitter en bemiddelaar
Werkzaam bij vestiging Utrecht

Telefoon: 06 141 441 17
Mail: gunter@wiminfo.nl

Voor vrienden kom je op!

Sinds 2001 ben ik in dienst bij IKEA en heb me altijd thuis gevoeld. Ik werk bij Customer Relations maar heb ook bij IKEA FOOD gewerkt. Tevens heb ik 9 jaar ervaring als ondernemingsraadslid. 

Ik heb het steeds ervaren dat ik niet alleen collega’s heb maar ook vrienden, en voor vrienden kom je op. Daarom heb ik me verdiept in wat kan ik betekenen voor mijn collega’s en wat heb ik daarvoor nodig. De W.I.M. bood mij aan om arbeidsrecht te studeren zodat ik kon bemiddelen voor jullie. Hier heb ik graag gebruik van gemaakt en hoop dat jullie mij weten te vinden als je mij nodig hebt.

Waarom bemiddelen?

Vaak hebben collega’s vragen over arbeidsvoorwaarden en daar help ik hun graag mee. Om die reden heb ik arbeidsrecht gestudeerd zodat ik de juiste antwoorden kon geven. Maar het blijft niet alleen bij vragen, soms moet je een gesprek aangaan met HR.  Dit kan lastig zijn als je eigenlijk niet weet wat je rechten zijn en hoe je dit moet aanpakken. Dan ben je blij dat er iemand mee gaat met kennis van zaken. Het voordeel van bemiddelen zonder dat er een advocaat bij komt is dat de arbeidsverhouding niet verstoord hoeft te raken en dat je daarna weer samen door een deur kan zonder dat er een spanning heerst. Want bij bemiddelen zijn beide partijen tot hun recht gekomen.