Dick Wolbers

Voorzitter
Werkzaam bij het CSC

Telefoon: 06 435 639 99
Mail: dick@wiminfo.nl

Ik sta altijd voor je klaar

Ik ben sinds 1 september 2006 werkzaam bij IKEA op het CSC. Nadat ik ongeveer een jaar in dienst en een vast contract kreeg en tevens vertegenwoordiger was bij de lokale OR kwam er bij de W.I.M. een functie vrij als bestuurslid, hierop heb ik toen gesolliciteerd. Een belangrijke stap voor mij want hier heb ik mij kunnen ontplooien en voel ik mij tot op heden een gewaardeerd lid van het bestuur. Binnen de W.I.M. heb ik, naast mijn gewone bestuursfunctie, een aantal ondersteunde taken op me genomen  waaronder EWC vertegenwoordiger en bemiddeling Dit heb ik altijd met heel veel plezier en inzet gedaan. Dit blijkt ook uit de waardering die we terug krijgen van de leden die wij bijstaan. Uiteraard zijn er naast deze taken voldoende andere werkzaamheden die jaarlijks terugkomen en opgepakt moeten worden.

De taken van een vicevoorzitter zijn in de meeste gevallen niet altijd even duidelijk omschreven. Uiteraard heb je de verantwoordelijkheid om de voorzitter te vervangen wanneer deze afwezig is en dan is de takenlijst plots erg groot en brengt dit een grote verantwoording met zich mee. Daarnaast gaat het voornamelijk om, het assisteren van de voorzitter, het overzicht te bewaken, en daar waar nodig bij te sturen.

Het is een positief gegeven om invloed te hebben in zo’n grote organisatie als IKEA, om mee te praten over lastige vraagstukken en je leden hierin te vertegenwoordigen met als uiteindelijke doel een betere werkplek met goede arbeidsvoorwaarden te creëren en te behouden. Hier zet ik mij dan ook voor in. Dit te samen met onze visie “De beste arbeidsomstandigheden in iedere situatie, voor het welzijn van alle medewerkers” moet ervoor gaan zorgen dat wij ook de komende jaren de beste cao’s afsluiten voor al onze leden.