André Kaspersma

Algemeen bestuur
Reserve lid EWC (Europese ondernemingsraad)

Werkzaam bij vestiging Duiven
Mail: andre@wiminfo.nl

Het begin

In 1992 ben ik begonnen met werken bij IKEA. Ik heb veel ervaring opgedaan op verschillende afdelingen: Afdeling Zakelijk, HFB 1,2 en 3, HFB 3 en 4 en nu CZM. Vooral de afwisseling, leuke collega’s en het mooie en gezonde bedrijf  dat IKEA is, hebben mij geïnspireerd om zo lang te blijven.

Waarom ben ik bij de W.I.M. gegaan?

In 2008 werd ik gevraagd om te komen werken bij de W.I.M. en na een kennismaking werd ik meteen enthousiast. Mijn werkzaamheden zijn afwisselend en divers. Als bestuurder sta ik open voor vragen over onze cao, we vergaderen, bezoeken vestigingen, werken in commissies of werkgroepen met vakgenoten, VOR/COR en IKEA Nederland of onderhandelen met IKEA over een nieuwe cao. Iedere keer een nieuwe uitdaging.

Trots

Ik ben trots dat we bij de W.I.M. al die jaren mooie resultaten hebben geboekt. Een voorbeeld daarvan is Procesgang roosteren. Nu kun je met alle collega’s van de afdeling tijdens een werkoverleg in dialoog over je rooster en kenbaar maken wanneer je wilt blokken of wilt werken. Dit resulteert in meer kansen dan voorheen. Verder onderzoeken we momenteel in de werkgroep Duurzame Inzetbaarheid en Levensfase Bewust Personeelsbeleid de mogelijkheden om alle collega’s gezond naar hun pensioen te begeleiden.

Kortom: ik heb afwisselend werk bij de W.I.M, waarin nog genoeg mogelijkheden en uitdagingen zijn.